Statement

STATEMENT

Beste bezoeker,

Deze site is bedoeld als een podium voor satire. Wij zijn onafhankelijk en horen bij geen enkele partij. Wij haten niemand en willen echt graag helemaal niks te maken hebben met extremisten van welke soort dan ook, links, rechts of rechtdoorzee. Wij haten Geert Wilders ook niet. Ook hij hoort in Nederland. Het gaat om zijn ideeën, die willen we bestrijden. We gebruiken hiervoor humor. Nooit steunen wij enige vorm van geweld in het politieke debat.

Als makers van deze website zijn wij tegen het stigmatiseren van groepen mensen op grond van hun geloof of afkomst. We zijn tegen populistische uitspraken die groepen mensen in Nederland tegen elkaar opzetten. Wij houden van Nederland, een land dat een geschiedenis heeft waarbij tolerantie ons vaak voorspoed en verrijking heeft gebracht. Wij hebben hart voor alle mensen die in Nederland wonen. Politici die geen argumenten gebruiken vinden we niet goed. Anno nu zijn lekker klinkende soundbites en simplistische steekwoorden helaas populairder dan ooit. Politici die populisme bezigen en maar wat roepen om stemmen te vergaren, kunnen daarom parodie van ons verwachten. Absurde uitspraken verdienen een absurd antwoord.

Wij nodigen hierbij iedereen uit om grappige cartoons, teksten of ideeën in te sturen voor de goede zaak. Doe mee en bevrijd Nederland van populisme en bangmakerij. Of… lach er in ieder geval om. Overtuig anderen dat ze zulke simplistische opvattingen niet serieus moeten nemen. Waar gáát het over? De PVV is één groot broodje-gaaaaaap. Helaas blijft de verveling ons teisteren zolang mensen op deze partij stemmen en de media niet genoeg krijgt van PVV-provocaties.

Over de PVV

Opvallend is dat de PVV het woord vrijheid zo prominent plaats geeft in hun partijnaam. Ondertussen staat hun “Nieuw Realistische’ verkiezingsprogramma vol met onrealistische en zelfs onuitvoerbare regels, restricties en verboden. Komt niet erg vrij over. ‘Vrijheid’ en ‘Realisme’ lijken dan ook sterk op een cover-up voor de werkelijke partij-plannen: veel nieuwe (oneerlijke) regels en het wegdrukken van bepaalde minderheden alles in het voordeel van de Nederlandse ‘Henk en Ingrid’. En ja, we maken ons zorgen over de nationalistische trekjes van de partij. ‘Eigen volk eerst’ ligt op de loer in Nederland. Hele bevolkingsgroepen worden als ‘slecht’ afgeschilderd. Moslims, Turken en Marokkanen zijn veelal het makkelijkste doelwit. Lekker simpel en hele groepen mensen de schuld in de schoenen schuiven is een beproefde methode van populisten. Maar goed. Laten we niet overdrijven. Voorlopig gaat dit land niet ten onder aan simplistische en populistische partijen als de PVV. Of dat mogen we toch hopen! Als mensen blijven nadenken tenminste. De PVV gaat de Nederland niet te redden van de ondergang. Maak ons niet bang. Laat iedereen in Nederland geloven wat hij of zij wil. Juist dat hoort bij vrijheid. Toch? En echte problemen, die lossen we gewoon op, of niet. Maar we doen het eerlijk en we verkopen geen leugens over elkaar.


Albert van Waterkant

Erik de Vries
Marieke Zilverman
Roermond, April 2010.

PARTIJ VOOR DE VRIJDOM
mail@vrijdom.com
http://www.vrijdom.com

 


________________________________________________________________________

OO klik hier om te reageren op onze website
________________________________________________________________________

DISCLAIMER – Deze website is een open podium voor mensen die humoristische wijze kritiek leveren op populistische trends in de Nederlandse politiek. De kritiek kan de vorm aannemen van alle moderne internet media: teksten, foto’s, tekeningen, geluidsbestanden en filmpjes. Eenieder is vrij om creatief materiaal in te zenden. Er kan worden gewerkt met parodie, ironie, sarcasme, pastiche en karikatuur. Racistische, extremistische en nodeloos grove uitingen worden geweerd of na aantoning verwijderd. De makers van deze website zijn tegen fysiek geweld in welke vorm dan ook binnen het politieke debat. Wij geloven heilig in de helende werking van humor. Bedreiging van en of agressie tegen personen worden door ons scherp veroordeeld. Klachten over kwetsende publicaties of copyright schendingen kunnen worden gestuurd naar feedback@vrijdom.com

%d bloggers liken dit: